Aký dron kúpiť do 500 €?

Posledná aktualizácia: 7. 12. 2023

V našom minulom článku sme sa venovali tipom na drony do 100 €. V tejto kategórii sú skôr hračky, ktoré sú vhodné pre začiatočníkov alebo nenáročných pilotov. V dnešnom článku sa pozrieme na cenovo drahšie modely do sumy 500 €, ktoré už toho dokážu omnoho viac a majú tiež vybavenie porovnateľné s tými najšpičkovejšími modelmi na trhu.

V tejto cene si už viete zakúpiť dron aj so 4K kamerou, dobrým dosahom, dobrou výdržou na batériu a pokročilými funkciami, ako sú GPS, pozičnými senzormi či inteligentnými funkciami na vytvorenie automatizovaných záberov. Ukážeme si znovu niekoľko vybraných dronov, ktoré by sme odporúčali v rôznej cenovej relácii.

Čo sledovať pri kúpe dronu? 

  • Overená značka dronu, napríklad Syma či DJI
  • Dostupné náhradné diely, najmä batérie či vrtule
  • Lokalizované návody na používanie v SK alebo CZ jazyku
  • Overený predajca, od ktorého dron kupujete

V nižšej cenovej kategórii nájdete opäť niekoľko atraktívnych modelov dronov, najmä od overeného výrobcu Syma, ktorý sa dlhodobo špecializuje práve na cenovo dostupné modely. Syma ponúka k svojím dron množstvo náhradných dielov či náhradné batérie. V cene od 300 € sa už dá kúpiť aj skvelý dron od DJI, ktoré sú známe svojimi spičkovými modelmi s bohatými funkciami a skvelými parametrami.

Syma X8 Pro: 179 EUR

X8Pro

Syma X8 Pro je kvadrokoptéra disponujúca vynikajúcimi letovými vlastnosťami, konštruovaná pre pokojné lietanie vonku, v miestnostiach, halách, pre natáčanie video snímok a zhotovovanie fotografií. Vďaka 6-osému gyroskopu, barometrickému snímaču a modulu GPS je model veľmi stabilný a umožňuje tak obstaranie záznamov vo vysokej kvalite. Kamera disponuje rozlíšením videa 720 x 480 pixelov a 1 MPX pre fotografie a je vybavená WiFi prenosom na mobilný telefón. Výdrž batérie dronu je okolo 9 minút a dolet do 170 metrov.

Kúpte si dron Syma X8 Pro v DroneRepublic.sk za 179 EUR: https://www.dronerepublic.sk/syma-x8-pro/

Tello Boost Combo: 159 EUR

Či už ste v parku, v kancelárii alebo doma, môžete kedykoľvek vzlietnuť jednoduchým vyhodením Tello do vzduchu a zažiť pohľad na svet z nových vzrušujúcich perspektív. Tello má mimoriadne stabilný prenos videa a vysokokapacitný akumulátor, ktorý ponúka letový čas až 13 minút. Vyskúšajte tiež až 8 druhov akrobatických premetov jednoduchým dotykom obrazovky. Dron vznikol v spolupráci s DJI a Intel.

Kúpte si dron Tello Boost Combo v DroneRepublic.sk za 169 EURhttps://www.dronerepublic.sk/ryze-tech-tello-boost-combo/ 

Syma W1 Pro 4: 189 EUR

Mini kvadrokoptéra so 118 mm rotormi a miniatúrnou kamerou s Wi-Fi prenosom do mobilného telefónu pre pokojné i akrobatické poletovania, pre zhotovovanie foto a video snímok doma i vonku. GPS a optická stabilizácia, automatický návrat na miesto vzletu, let po trase a ďalšie inteligentné funkcie. Syma W1 PRO má GPS, ktorá vám s pilotovaním pomáha. Návrat modelu na bod štartu a automatické pristátie len stlačením tlačidla alebo v prípade vybitej batérie, ale aj v prípade straty signálu. Ďalej režim Follow Me cez novú aplikáciu dokáže sledovať buď objekt alebo ovládač. Dokáže preletieť aj vopred naprogramovanú trasu vďaka waypoints alebo krúžiť nad vami.

Kúpte si dron Syma W1 Pro 4 v DroneRepublic.sk za 189 EURhttps://www.dronerepublic.sk/syma-w1-pro-4/ 

DJI Mini 2 SE: 299 EUR

Zachytenie každodenných okamihov alebo ciest je vždy dobrým nápadom. Vezmite si so sebou DJI Mini 2 SE a získajte tak výnimočnú perspektívu, vďaka ktorej budú vaše okamihy jedinečné. Aký ľahký je DJI Mini 2 SE? Váži menej ako 249 g, teda približne rovnako ako jablko, a zmestí sa vám do dlane. DJI Mini 2 SE je ideálnym spoločníkom na cesty a zmení spôsob, akým zachytíte svoje obľúbené okamihy. DJI Mini 2 SE podporuje prenos HD videa na veľkú vzdialenosť a má výborné anti-interferenčné schopnosti, takže môžete lietať ďalej a snímať ostrejšie.

Kúpte si dron DJI Mini 2 SE v DroneRepublic.sk za 299 EUR: https://www.dronerepublic.sk/dji-mini-2-se-2/

Prípadne dávame do pozornosti aj verziu Fly More Combo za cenu 439 EUR: https://www.dronerepublic.sk/dji-mini-2-se-fly-more-combo/ 

Verzia Combo obsahuje v balení ďalšie 2 batérie, množstvo náhradných vrtúľ, nabíjačku na 3 batérie, prenosný obal na dron a mnoho ďalšieho.

DJI Mini 3: 469 EUR

DJI Mini 3 je kompaktný, ultraľahký kamerový dron pripravený na dobrodružstvo. Ponúka predĺženú výdrž batérie, úžasné video v rozlíšení 4K HDR na zachytenie verných farieb a detailov a zábavné funkcie, ako je True Vertical Shooting pre fantastické zábery pre použitie na sociálnych sieťach. Či už ide o prechádzku po pláži, víkendový výlet s batohom alebo mesačný roadtrip, budete pripravení zachytiť každý okamih.

Kúpte si dron DJI Mini 3 v DroneRepublic.sk za 469 EURhttps://www.dronerepublic.sk/dji-mini-3-2/